Beterschap teksten

Op zoek naar mooie beterschap teksten, zinnen of spreuken?
Vergeet nooit dat een klein berichtje al wonderen kan doen. Vaak laten mensen niks van zich horen als een vriend of familielid ziek is. Ze denken: hij of zij weten wel dat ik meeleef. Ja, misschien. Maar tussen weten en een concreet gebaar zit een wereld van verschil. Gewoon “Beterschap!” is al een oppepper. Juist als je ziek bent wil je voelen dat je gekoesterd wordt, toch? Lees hieronder meer over de beterschap teksten en zinnen om sterkte te wensen.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten en kaartjes


Zinnen

Door hieronder op één van de blauwe teksten te klikken kan je een overzicht terugvinden met mooie wensen, zinnen en teksten.

Direct naar de ZINNEN op Greetz >>
 • Wens iemand beterschap toe met een prachtige tekst
 • Stuur iemand een kaartje of een bos bloemen om beterschap toe te wensen
Bekijk ALLE teksten en kaartjes bij Greetz >>

Beterschap teksten en zinnen:

Ben je iemand van weinig woorden? Dat is goed, maar een zinnetje als “Ik hoor dat je ziek bent en ik hoop dat je snel weer opknapt!” kan er zeker wel vanaf. Of: “Elk van de chocolaatjes in deze doos staan voor een dikke zoen.” De chocolaatjes mogen ook bloemen zijn en de zoenen de allerbeste wensen. “Word gauw beter, met wie moet ik anders stad en land afstruinen om de beste jeans/guinness/autoshow te vinden?” Zo maak je het persoonlijk. Ook emoties hoef je niet uit de weg te gaan. “Ik ben erg verdrietig dat je ziek bent en bid elke dag dat je gauw weer beter bent.”

Lees hieronder verder voor meer beterschap teksten.

Beterschap zinnen
(Greetz.nl)

“Get well soon!” snapt iedereen, evenals “Weet dat ik met je meeleef!” Ludieke rijmpjes kun je zelf bedenken, of je zoekt bestaande. “Wat deze teddybeer bedoelt: dat je je gauw weer beter voelt!” Het hoeft niet per se te rijmen: “Neem alle tijd die je nodig hebt, wij houden het schip wel drijvende!”

Beterschapskaart
(Bron: Greetz.nl)

Soms hoor je het nieuws dat iemand ziek is pas later, of je reageert niet meteen. Dat mag je gerust zeggen, want ook in dit geval geldt: een klein berichtje is veel beter dan niets. Zeg: “Ik hoor nu pas dat je ziek bent”, gevolgd door een beste wens. Of: “Ik schrok erg toen ik hoorde dat je ziek bent omdat je zo belangrijk voor me bent.” Schrijf een wat langer briefje als je meer te zeggen hebt. Vriendelijkheid en aandacht zijn de beste medicijnen!

Enkele beterschap teksten en zinnen:

 • Van mij een warme wens,
  Een groet om je op te beuren.
  Ik wens je een spoedig herstel
  Met een kaartje om je op te fleuren.
 • Heel veel sterkte, dit is echt heel moeilijk voor je
 • Hou vol, op een dag is alles weer goed
 • Kan ik meer voor je doen dan je sterkte wensen?
 • Rust lekker uit en wordt maar snel beter!
  Het is niet fijn ziek te zijn
  maar het is ook erg om jou te moeten missen
  daar mag je je echt niet in vergissen
  Sterkte en een heel voorspoedig herstel.

Meer teksten:

Correcties, vragen en opmerkingen kunnen per e-mail verzonden worden. Zelf een mooie beterschapstekst / zin gevonden of bedacht? Deel dit dan met anderen door hieronder het formulier in te vullen.

Last updated: dinsdag 16 mei 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *