Dood teksten

Er is niets wat zo bij het leven hoort als de dood. En er is niets zo pijnlijk als afscheid moeten nemen van een geliefde die sterft. Wanneer je hoort dat iemand overleden is wil je de naaste familie condoleren maar op dat moment de juiste woorden vinden is ontzettend moeilijk. De emotionele rollercoaster beschrijven waarin je terecht gekomen bent zorgt er vaak voor dat je inspiratie helemaal zoek is.
En toch is het van cruciaal belang dat je de nabestaanden laat weten dat je aan hen denkt en hun verdriet meedraagt. Voor wie iemand verliest in de dood is het altijd een welgekomen steun. Bekijk hieronder meer informatie.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten en kaartjes


Zinnen

Door hieronder op één van de blauwe teksten te klikken kan je een overzicht terugvinden met mooie wensen, zinnen en teksten.

Direct naar de ZINNEN op Greetz >>
  • Mooie teksten bij Greetz over sterkte
  • Prachtige condoleance kaarten / rouwkaarten
Bekijk ALLE teksten en kaartjes bij Greetz >>

Dood teksten / condoleance teksten:

Dood teksten
(Bron: Greetz.nl)

Het is dan makkelijker om een pakkend en gepast tekstje te gebruiken uit ons assortiment. Je kunt het uiteraard altijd aanpassen zodat het geschikt wordt voor de persoon die overleden is.

  • Mijn hart gaat uit naar jou en je familie. Hoewel ik niet precies weet wat ik moet zeggen, wil ik dat je weet dat ik in gedachten bij jou ben en je troost en vrede toewens bij de herinneringen aan wie je nu moet missen.
  • Woorden kunnen het verlies wat je overkomt niet uitdrukken. Weet dat ik hier ben voor jou en je familie in deze moeilijke tijden wanneer je mij nodig hebt.
  • Wanneer je over hem/haar spreekt, huil dan niet, want gedachten aan hem/haar moeten niet enkel verdrietig zijn. Laat herinneringen aan de momenten die je hebt gedeeld een troost zijn, want zijn/haar leven was prachtig vanwege jou.
  • Hij/zij heeft je niet verteld hoe te leven; hij/zij leefde, en jij zag zijn/haar voorbeeld. Jouw vader/moeder had een mooi leven. Ik zal nooit vergeten hoeveel hij/zij van je hield met heel zijn/haar hart.
  • Zo’n sterke man/vrouw zal nooit echt weg zijn, want hij/zij heeft alleen liefdevolle herinneringen in onze harten achtergelaten.

Condoleance / rouwkaarten:

Rouwkaarten
(Greetz.nl)
Condoleancekaart
(Bron: www.Greetz.nl)
Met oprechte deelneming
(Bron: Greetz)

Heb je een vraag, opmerking of wil je een correctie doorgeven dat gaat over dood teksten, zinnen of gedichten? Reageer dan hieronder. Nuttig artikel? Delen stellen wij erg op prijs. Zelf een mooie tekst gevonden welke kan passen bij dit onderwerp? Stuur dit dan door naar info@zinnen.nl. Op deze manier kunnen wij dit artikel beter gaan maken.

Last updated: dinsdag 16 april 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *