Pijn teksten

Als iemand pijn heeft, wat je moet je dan op een kaartje zetten?
Pijn is een signaal van het lichaam. Je kunt het beschouwen als een waarschuwing. Als je je teen stoot doet het pijn. Als dat geen pijn zou doen zou je mogelijk wel honderd keer per dag je teen stoten. Pijn is dus in de meeste situatie een goede raadgever. Maar als je veel pijn hebt, bijvoorbeeld door een ziekte of door een ongeluk, dan heb je alleen maar last van pijn. Wil je iemand die tijdelijk pijn moet doorstaan een kaartje sturen? Wat zet je dan op het kaartje? Lees hieronder meer over de teksten en zinnen die te maken hebben met pijn.

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten en kaartjes


Zinnen

Door hieronder op één van de blauwe teksten te klikken kan je een overzicht terugvinden met mooie wensen, zinnen en teksten.

Direct naar de ZINNEN op Greetz >>
  • Tekst op een kaartje plaatsen bij Greetz?
Bekijk ALLE teksten en kaartjes bij Greetz >>

Pijn teksten en zinnen:

Pijn teksten
(Bron: Greetz.nl)

Om een mens met pijn een leuke tekst te sturen is het handig om je juist niet teveel op het negatieve van pijn te focussen, maar juist op wat daarna komt. Bijvoorbeeld:

  1. Na een beetje pijn komt zonneschijn
  2. Sommige mensen vinden een beetje pijn wel fijn
  3. Nu een beetje pijn, voel je je snel weer fris en fijn

Mensen die veel pijn hebben, wat zet je op een kaartje?

Mensen die veel pijn hebben, hebben het moeilijk. Pijn maakt het leven nou eenmaal minder leuk. Afhankelijk van de oorzaak kunnen pijnstillers helpen, maar dat werkt niet in elke situatie. Wat zet je op een kaartje aan mensen die veel pijn hebben? Dat is niet altijd makkelijk. Het is afhankelijk van de oorzaak. Iemand die veel pijn heeft door een ernstige ziekte heeft meestal behoefte aan een andere vorm van troost dan iemand die pijn heeft door weeën als gevolg van de aankomende geboorte van een baby.

In de eerste situatie wil je troost bieden, dus je zou zoiets op de kaart kunnen zetten: “Als ik bij je langskom, geef ik je een knuffel die een beetje tegen de pijn helpt”. In de tweede situatie kun je zoiets schrijven: “Een kind baren doet pijn, maar daarna wordt het leven wonderlijk en fijn.”

Gedicht over pijn schrijven?

Je kunt ook zelf een gedichtje schrijven over pijn om op een kaartje te schrijven. Wat dacht je van zoiets?

  • Pijn verdwijnt niet zomaar,
    maar het helpt als je glimlacht
    om dingen die je blij maken

Enkele voorbeeldkaarten om sterkte te wensen bij pijn:

Pijn kaart
(Greetz.nl)
Sterkte kaart pijn
(Bron: www.Greetz.nl)

Heb je zelf een gedicht gevonden/bedacht of een bepaalde zin die je wilt delen met anderen? Reageer dan hieronder. Correcties, vragen en opmerkingen kunnen hieronder ook geplaatst worden of per e-mail verzonden worden naar info@zinnen.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *