Spaanse teksten

Wil jij iemand een mooie Spaanse tekst sturen? Gewoon omdat je Spaans een romantische taal vindt, omdat je iemand wilt verassen in zijn of haar moedertaal of omdat je indruk wilt maken op je Spaanstalige (vakantie)liefde? Hieronder vind je een aantal standaard zinnen die altijd van pas komen als je een passende Spaanse tekst wilt schrijven voor op bijvoorbeeld een kaartje, mailtje of een appje. Met deze zinnetjes zul je dan ook zeker iemand blij kunnen maken, of dat nu een vriend, familielid of geliefde is. Het is immers altijd leuk om een persoonlijke boodschap te ontvangen, en al helemaal als dat in een mooie taal als het Spaans geschreven wordt!

Maak hieronder je keuze en bekijk de teksten en kaartjes


Zinnen

Door hieronder op één van de blauwe teksten te klikken kan je een overzicht terugvinden met mooie wensen, zinnen en teksten.

Direct naar de ZINNEN op Greetz >>
Bekijk ALLE teksten en kaartjes bij Greetz >>

Spaanse teksten en zinnen:

Wil je iemand gewoon even begroeten, vragen hoe het gaat en laten weten dat je aan hem of haar denkt? Stuur dan “Hola, cómo estás? Pienso en ti!”. Als afsluiting kun je vervolgens “Saludos”, oftewel groetjes of “Un abrazo”, een knuffel schrijven.

Ben je op zoek naar romantische zinnetjes voor een geliefde? Stuur dan een liefdesverklaring door “Te quiero” of “Te amo” te zeggen. Dit betekend namelijk ik hou van jou. Mis je iemand? Zeg dan “Te extraño”. Wil je iemand graag laten weten dat hij of zij mooi is? Dan kun je sturen “Eres muy bonito” naar een man, naar een vrouw stuur je “Eres muy bonita”. Zeg vervolgens “me encantas!” en diegene zal begrijpen hoe dol je op hem of haar bent! Door “besitos” (kusjes) te sturen sluit je je berichtje compleet in stijl af.

Uiteraard is het ook altijd leuk om iemand in het Spaans te feliciteren of bijvoorbeeld fijne feestdagen te wensen. Dit doe je door “Feliz cumpleaños” te schrijven met iemand zijn of haar verjaardag. Met kerst stuur je “Feliz navidad”, en met oud en nieuw “Próspero año nuevo”. Is iemand ziek? Stuur dan “Que te mejores pronto”. Zo zeg je dat je hoopt dat diegene zich snel weer een stuk beter gaat voelen. Sluit vervolgens weer af met kusjes of een knuffel en je berichtje is klaar om verstuurd te worden.

Zelf een zin of een mooie tekst toevoegen aan deze pagina? Reageer dan hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *