Onbereikbare liefde teksten

Onbereikbare liefde
Werd je verliefd op iemand die onbereikbaar is? Omdat een van jullie al een relatie heeft met een andere persoon? Of vanwege een extreem verschil in leeftijd? Of misschien omdat je gevoelens onbeantwoord blijven? Wat de reden ook is, je werd verliefd op iemand die als verboden wordt beschouwd. En liefde is niet alleen ondraaglijk als het onbeantwoord is, maar ook verraderlijk. Het komt met een ongeëvenaarde adrenalinestoot en drijft je gek met zijn talloze mogelijkheden en vragen als “wat als?”. Het is normaal dat dit op een gegeven moment in je leven gebeurt omdat het onbereikbare nu eenmaal aantrekkelijk is en je je gevoelens niet altijd in de hand hebt. Maar zoals het gezegde luidt, is onbereikbare liefde vaak als een vergiftigd fruit. Eerst zoet, maar met een fataal einde. Toch hoeft onbereikbare liefde niet altijd conflicten te veroorzaken, afhankelijk van hoe je het zelf bekijkt en ervaart.
Inspiratie om je gevoelens te uiten

De liefde die het langst duurt, is de liefde die nooit wordt beantwoord.
Onbereikbare liefde zorgt voor geluk als er geen geluk is.
Ook al is het niet voorbestemd om samen te zijn. Ik kan niet bij iemand anders zijn, ongeacht de gevolgen.
Zondige en verboden genoegens zijn als vergiftigd brood; ze kunnen in het begin de eetlust bevredigen, maar nadien volgt de dood.
Verboden genoegens en alles wat zo onbereikbaar is, is wat de grond onder mijn voeten doet beven. Indien het allemaal volgens het boekje verloopt, wekt het geen verlangen op.
Ik verlang altijd naar verboden dingen en wat me wordt ontzegd.
Als onbeantwoorde liefde het duurste is dat op het menu staat, neem je soms genoegen met de dagschotel.
Je vroeg je af hoe je het zou redden. Ik vroeg me af wat er mis met je was. Want hoe zou je je liefde aan iemand anders kunnen geven, en toch je dromen met mij delen? Soms is het enige waar je naar op zoek bent, datgene dat je niet kunt zien.

Geen reacties

Plaats een reactie